Književni susret s Majom Klarić

Dana 16.12.2019. godine s početkom u 17,00 sati u prostorijama NP Krke, Gradska knjižnica “Ivan Pridojević Skradin”, partner na projektu “Kulturni centar Grada Skradina”, organizira književni susret s Majom Klarić koja će predstaviti svoj putopis pod nazivom „Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku“. Putopis donosi osobnu priču o drevnom budističkom hodočašću na najmanjem od četiri japanska otoka. Hodočašće se sastoji od 88 službenih hramova i brojnih drugih svetišta, a podrazumijeva spajanje svih 88, zatvaranjem punog kruga oko otoka.
Osim vlastitog putovanja kroz svih 88 hramova, te putovanja pjesnika Matsua Basha i redovnika Kukaija, knjiga donosi i osnovne karakteristike tog puta, pripremne i logističke informacije, povijesno-kulturološki kontekst putovanja, opise i legende vezane uz hramove te uvod u budizam i zen-budizam. Putopis se može čitati i kao spiritualna potraga za promjenom i suočavanje s prolaznošću života, kao duhovno putovanje na više razina.
Knjigu je uredio Kruno Lokotar, ilustrirala Tihana Karlović i grafički pripremio Vladimir Končar. Njeno je objavljivanje podržalo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.